keresés a weboldalon

Környezetvédelmi napok a Dísz téren (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Környezetvédelmi napok a Dísz téren (Videó)

2014 március 13 - csütörtök
Második alkalommal rendeznek két napos környezetvédelmi akciót a Dísz téren a belvárosi rehabilitációs program keretében. A rendezvénysorozatot a Kvártélyház szervezi. Szerdán középiskolások ismerkedhettek meg a szelektív hulladékgyűjtéssel, a biogáz hasznosítással, a komposztálással és virágot is ültethettek.

A Dísz téren mintegy 100 diák gyülekezett, ahol játékos feladatokkal, ügyességi játékokkal, ismeretterjesztő előadásokkal várták őket a szervezők.

– Az első nap a középiskolásokat vártuk – mondta Péntek Gabriella, környezetvédelmi szakreferens.

A Zalavíz Zrt. dolgozói a biogáz hasznosításáról tartottak ismertetőt, a Zala-Depo Kft. munkatársai a szelektív hulladékgyűjtésről és a komposztálásról beszéltek, a Városgazdálkodási Kft. pedig idén egy különlegességgel készült.

– Egy ágdarálót hoztak ki a gyerekeknek – mondta Kreinerné Pribilla Tímea, a Városgazdálkodási Kft. közterület-fenntartó művezetője.

A fiatalok korábban különféle hulladékokból használati tárgyakat készítettek, amit most mutattak be.

Az apáczais diákok egy női kézitáskát alkottak újságpapírból – árulta el Lakatos Alexandra, az iskola egyik tanulója.

Csütörtökön az általános iskolásokat várják a szervezők. A Zala-Depo dolgozói társasjátékokkal szórakoztatják majd a gyerekeket, a Városgazdálkodás munkatársai pedig a gépek, traktorok működését mutatják be a fiataloknak.

N.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: