keresés a weboldalon

226 milliós felújítás az Integrált Szociális Intézményben (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

226 milliós felújítás az Integrált Szociális Intézményben (Videó)

2014 április 01 - kedd
A korábban ismertetett 180 milliónál több, összesen 226 millió forintos állami támogatásból újítják meg az idősek otthona egyik épületét a Zala Megyei Integrált Szociális Intézményben. Ezt a szakterület államtitkára, Soltész Miklós jelentette be abban az épületben, amelynek felújítása már a jövő héten megkezdődik.

Eljárt az idő a III-as telephely épülete felett. Ráfér a felújítás, ami napokon belül megkezdődik és augusztus végére be is kell, hogy fejezzék. Az itt élő 90 idős embert intézményen belül helyezik el, hangzott el a sajtótájékoztatón. Soltész Miklós, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár azt mondta, hogy már hat évvel ezelőtt megfogadta, segíteni fog az itteni helyzet javításában.

Országosan mintegy 30 milliárd forintot fordítottak ilyen célra. Ha megkapják a szavazók bizalmát, akkor ezt folytatni fogják országszerte, és itt Zalaegerszegen is. – mondta az államtitkár. Hasonlóan vélekedett a térség országgyűlési képviselője, Vigh László is.

Bár az intézményt nem a város, hanem az állam működteti, Zalaegerszeg önkormányzata számára is fontos, hogy minél jobb körülményeket biztosítsanak az itt élőknek. Már csak azért is, mert többségük zalaegerszegi, hangsúlyozta Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere.

A polgármester elmondta még, hogy már folyamatban van a Zala Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve zalaegerszegi épületének akadálymentesítése és korszerűsítése is a Göcseji úton. Erre a célra 90 millió forintot sikerült elnyerni, a munkálatokat várhatóan az év végéig befejezik.

N.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: