keresés a weboldalon

Javuló, ezáltal megnyugtató a város közbiztonsági helyzete (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Javuló, ezáltal megnyugtató a város közbiztonsági helyzete (Videó)

2014 április 18 - péntek
A múlt esztendő zárszámadása is megerősítette, hogy nagyon sikeres pénzügyi évet zárt tavaly a város. – ezt Gyutai Csaba mondta a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján. Zalaegerszeg 8 milliárd forintot kapott különböző fejlesztésekre, ami a legmagasabb érték volt az egész Nyugat-dunántúli régióban. De jó hír az is, hogy még inkább biztonságban érezhetik magukat a zalaegerszegiek.

A korábbi városi feladatok állami átvételét követően a korábbiakhoz képest kevesebb összeggel indult a pénzügyi év – mondta Gyutai Csaba, polgármester. A 12 milliárdosra tervezett költségvetés mégis több mint 20 milliárdos lett, alig 200 millióval kevesebb, mint a 2012-es évben, amikor még iskolákat tartott fenn az önkormányzat, és a járási hivatalok sem vittek el még számos feladatot. A többletet 8 milliárdos állami fejlesztési forrás jelenti. A zárszámadás adatai után a város javuló bűnügyi helyzetéről szólt a polgármester.

A Belügyminisztériummal és a rendőrséggel együttműködve ezt szeretné tovább fokozni a város vezetése. Zalaegerszeg részese lesz egy svájci programnak is, amelynek keretében közösségi munkát végző rendőrök dolgoznak a bűnmegelőzésben. Elhangzott, hogy a város 2018-ig szóló közoktatási megállapodást köt a Szent Család Óvoda működtetésére a Szombathelyi Egyházmegyével. Doszpoth Attila alpolgármester elmondta, hogy a reptér üzemeltetésére egyetlen pályázat érkezett. Az eddigi üzemeltető havi, közel 400 ezer forintért működteti a légikikötőt 2015 végéig, azzal a kitétellel, hogy évente meg kell rendeznie a Repülőnapot.
A lakossági hulladékszállítást július elsejétől csak nonprofit társaságok végezhetik. Erre a célra a város már létrehozta saját cégét, amely beszerezte a szükséges engedélyeket – mondta az alpolgármester.

Jövő nyáron a felülvizsgálat mutatja meg, hogy ez sikerült-e. Ha igen, akkor a folytatásra is a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.-vel kötnek szerződést.

N.Zs./E.K.

Tartalom megosztása: