keresés a weboldalon

Megújul a Nyugdíjas Otthonház (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megújul a Nyugdíjas Otthonház (Videó)

2014 július 23 - szerda
Aláírták a Szociális városrehabilitáció Zalaegerszegen elnevezésű program részeként a Nyugdíjas Otthonház felújításának vállalkozói szerződését a városházán. A kivitelezés költségvetése meghaladja a 172 millió forintot, amit pályázati támogatásból finanszíroz az önkormányzat.

Megújul a Nyugdíjas Otthonház. A szakemberek elsősorban olyan átalakítást végeznek, ami energiatakarékossá teszi az épületet. A beruházás során kicserélik a nyílászárókat, megújítják a külső hőszigetelést. Szükségessé vált a rendkívül rosszállapotú tetőburkolat cseréje, emellett felújítják az intézmény orvosi szobáját is. A felújítás várhatóan július 22-én kezdődik, a polgármester és a kivitelező cég vezetője 90 napos teljesítési határidőt írt alá.

Grabant János, a Szabadics Építő Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: a munkálatok ideje alatt a lakóknak nem kell kiköltözniük az épületből.

– Pályázati forrásból több mint 172 millió forintot költ a város a rekonstrukcióra – közölte Gyutai Csaba polgármester.

A zalai megyeszékhely sikeres pályázatainak köszönhetően ebben az évben mintegy 10 milliárd forint fejlesztési forrás áll a város rendelkezésére.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: