keresés a weboldalon

Újra jön a Belvárosi Szüret és Zalai Teríték (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Újra jön a Belvárosi Szüret és Zalai Teríték (Videó)

2014 augusztus 27 - szerda
A zalai bor és az itteni vadállomány minőségére kívánja felhívni a figyelmet a VII. Belvárosi Szüret és Zalai Teríték, valamint a Zalai Vadászati Évadnyitó – hangozott el az események sajtótájékoztatóján. A vadételek és a vadászat szerelmeseit már szombaton várják, a borhoz kötődő programokat pedig szeptember 3. és 7. között rendezik meg. Az eseményen értékelték a Kvártélyház Nyár idei szezonját is.

A néha monszun jellegű nyári időjárás, a sok csapadék ellenére is sikeres volt az idei szabadtéri színházi évad. – mondta Tompa Gábor, a Kvártélyház ügyvezetője. A Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál kiemelkedő darabokat és személyiségeket hozott a városba. A saját darabok közül két közönség kedvencet hoztak vissza, új bemutatóként pedig a szintén állandóan telt házas „A kaktusz virága” című darabot vitték színre.

A szeptember 3-án kezdődő Belvárosi Szüret és Zalai Teríték kapcsán Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere úgy fogalmazott, hogy Trianon előtt Zala megye az ország 3. legnagyobb bortermő vidéke volt.

A programot szervező Kvártélyház Kft. munkatársait is az a cél vezérelte, hogy az itteni termékeket, adottságokat felmutatva, azokat kihangsúlyozva erősítsék az emberek identitását.
Ezt már Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetője mondta.

Hét évvel ezelőtt is ez adta az indíttatást, és az, hogy Zalaegerszeg felkerülhessen az ország fesztiváltérképére, amire sokan odafigyelnek. Ezt már Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere fogalmazta meg.

A büszkeséget erősítheti, hogy az ország 22 borvidékének csaknem a fele képviselteti magát, hiszen a helyi borok mellett 10 másik borvidék nedűit is meg lehet majd kóstolni. A részletekről Ferencz András, a Kvártélyház Kft. produkciós vezetője szólt.

Még hamarabb kezdetét veszi az idei vadászati idény, hiszen a hétvégén rendezik meg a hagyományos évadnyitót, amelyen ezúttal is lesz Hubertus mise, és vadászavató is. Az esemény újdonságairól Steyer Edina, a Zalaerdő Zrt. PR munkatársa beszélt.

A kutyaszépségversenyre még a helyszínen is be lehet majd nevezni a kedvenceket. Erre, valamint a Belvárosi Szüret és Zalai Teríték programjaira is hívják a térségben élőket, hogy egy újabb közösségi élménnyel lehessen gazdagabb a város és minden résztvevő.

N. Zs./N. G.

Tartalom megosztása: