keresés a weboldalon

Segítségnyújtás az otthoni tartós fekvőbeteg-ápoláshoz (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Segítségnyújtás az otthoni tartós fekvőbeteg-ápoláshoz (Videó)

2014 augusztus 28 - csütörtök
Az otthoni tartós fekvőbeteg-ápoláshoz speciális eszközökre és speciális tudásra van szükség. Ezt Pálfiné Vass Györgyi, az Idősek gondozóházának főnővére mondta. A „Szociális városrehabilitáció Zalaegerszegen” elnevezésű program részeként tartott rendezvényen egy modern elektromos ágyat is bemutattak a szakemberek.

Ezt a speciális ágyat mostantól bármely zalaegerszegi lakos térítésmentesen igényelheti, ha szakorvos vagy háziorvos igazolja, hogy szüksége van rá. Balaicz Zoltán alpolgármester azt mondta, hogy Zalaegerszegen az egészséges életmód és az idősek ellátása is kiemelt téma.

A szakemberek az ágyak kölcsönzése mellett, az ellátáshoz szükséges tanácsokkal is segítik a hozzátartozókat. Kiemelték, hogy a betegek ízületeinek mozgása nagy fájdalommal járhat, ha tartós fekvés után próbálják mozdítani végtagjaikat, ezért azt javasolják, hogy amíg lehet, rendszeresen mozgassuk a beteget.
Pálfiné Vass Györgyi, az Idősek Gondozóházának főnővére hozzátette, hogyha valaki otthon ápolja a hozzátartozóját, próbálni kell minél tovább bevonni a család életébe, a döntésekbe, hogy ne érezze magát feleslegesnek.

A Landorhegyi Gondozóház Alapítvány 19 ággyal segíti a tartósan beteg emberek otthoni ápolását.

N. D./T. S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: