keresés a weboldalon

Óvodakezdés (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Óvodakezdés (Videó)

2014 augusztus 30 - szombat
Zalaegerszegen 13 óvodában összesen 1520 gyermek kezdi meg a 2014/2015-ös nevelési évet. Az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság döntése alapján, ebben az évben 71 óvodai csoport indul, melyekben az átlag létszám 23-24 fő.

Idén azok a kisgyermekek kezdik meg óvodai életüket, akik augusztus 31-éig betöltötték 3. életévüket. A kiscsoportosok idén 360-an vannak – mondta el Szakácsné Szentgróti Ágota, a Humánigazgatási Osztály óvodai szakreferense, majd hozzátette:

A Zalaegerszegi Kertvárosi Óvoda három intézményből, a Csillagközi Székhelyóvodából, a Napsugár utcai Tagóvodából és az Andráshidai Tagóvodából áll.
Kemendi Györgyné az intézmény vezetője elmondta, személyi állományukban sok munkatársuk óvodapedagógia végzettsége mellett újabb szakképesítést és szakvizsgát is tett. Ezzel a többlettudással még gazdagabbá tehetik az óvodás gyermekek mindennapjait.

A kicsiket év közben is folyamatosan fogadják az intézmények, ezért a gyereklétszám növekedésére számítanak majd. Az előjegyzések alapján még 89 kisgyermek érkezését várják az óvodákba.

V. D./T. S.

Tartalom megosztása: