keresés a weboldalon

Vásárhelyi Forgatag: összetartozás! (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Vásárhelyi Forgatag: összetartozás! (Videó)

2014 augusztus 30 - szombat
A magyar-magyar összetartozás és együttműködés jegyében megkezdődött a II. Vásárhelyi Forgatag Zalaegerszeg testvérvárosában, az erdélyi Marosvásárhelyen. Az öt napos programsorozat részeként bemutatkozott a zalai megyeszékhely is – gasztronómiai és kulturális kavalkáddal.

A Vásárhelyi Forgatag az itteni magyarság ünnepe, amelyet ezúttal az erdélyi magyar pártok összefogásával szerveznek. A politikai erők, félretéve a nézeteltéréseket, egytől-egyig a program mellé álltak, emelte ki Portik Vilmos, a Vásárhelyi Forgatag főszervezője.

A hét végéig tartó összművészeti fesztiválon a zalaegerszegi csapat vadpörkölttel, dödöllével és prószával kínálta a látogatókat, és két zalai együttes is gazdagította a forgatag programját. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere a hivatalos megnyitón elmondott beszédében leszögezte: Zalaegerszeget, testvérvárosai közül, talán Marosvásárhellyel fűzi össze a legszorosabb kapcsolat.

A Vásárhelyi Forgatagot, pályázati források segítségével, a magyar kormány is támogatja, hasonlóan a többi határon túli magyar kezdeményezéshez, jelentette ki Wetzel Tamás nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

A Vásárhelyi Forgatag nyitó gáláján a Maros Művészegyüttes szórakoztatta az évszázados Kultúrpalota dísztermét zsúfolásig megtöltő magyar közönséget.

P. Á./P. B./N. G.

Tartalom megosztása: