keresés a weboldalon

Zalaegerszegi küldöttség Marosvásárhelyen

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszegi küldöttség Marosvásárhelyen

2014 szeptember 01 - hétfő
2014. augusztus 27-31. között került megrendezésre Zalaegerszeg erdélyi testvérvárosában, Marosvásárhelyen a Vásárhelyi Forgatag elnevezésű fesztivál.

A programszervezők meghívására augusztus 27-29. között delegáció utazott Marosvásárhelyre önkormányzatunk részéről, melynek tagjai voltak: Balaicz Zoltán alpolgármester, Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, valamint Velkey Péter, a Humánigazgatási Osztály vezetője.

Augusztus 27-én, szerdán este ünnepélyes gálaesttel vette kezdetét a Váráshelyi Forgatag a Kultúrpalotában, ahol beszédet mondott Kelemen Hunor, Románia miniszterelnök-helyettese, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, Toro. T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke, Wetzel Tamás, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, Balaicz Zoltán alpolgármester, Portik Vilmos és Soós Zoltán főszervezők.

Az ünnepi köszöntőket a Maros Művészegyüttes műsora követte.
 

Augusztus 28-án, csütörtökön délelőtt Balaicz Zoltán alpolgármester, Gecse Péter és Velkey Péter a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalban tárgyalt a testvérvárosi kapcsolatok további erősítéséről Claudiu Maior alpolgármesterrel, Csegzi Sándor polgármesteri tanácsadóval és Cseh Gáborral, a Marosvásárhely – Zalaegerszeg Baráti Társaság elnökével.

Délután a delegáció a Vásárhelyi Forgatag helyszínére látogatott, ahol ezen a napon egy külön Zalaegerszeg Napot szerveztek. A városunkból érkezett gasztronómiai és művészeti csoport tagjai zalai ételekkel (prószával, dödöllével, vadpörkölttel), italokkal (zalai borokkal és pálinkákkal) kínálták a marosvásárhelyi fesztivál résztvevőit, emellett pedig két zalaegerszegi zenekar is fellépett a színpadon. Szerencsés lenne, ha 2015-ben az Egerszeg Fesztiválon a marosvásárhelyiek is jelen tudnának lenni egy gasztronómiai standdal Zalaegerszegen.
 
Augusztus 29-én reggel a delegáció hazautazott, útközben megtekintve a kőrösfői templomot.

Tartalom megosztása: