keresés a weboldalon

Tovább fejlődik az állatsimogató Ságodon (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tovább fejlődik az állatsimogató Ságodon (Videó)

2014 szeptember 19 - péntek
Tovább fejlődik a ságodi állatsimogató. Nemcsak őshonos állatokat telepítenek majd a farmra, hanem a gyerekeknek játszóteret is kialakítanak. Az iskolás diákoknak pedig akár biológia, vagy környezetismeret órákat is tarthatnak majd a szabadban.

Bővült a simogatóban élő állatfajok száma. Ennek az óvodások örülnek a legjobban. Ma például a ságodi óvoda növendékei látogattak ki a farmra. A legbátrabbak lovagolhattak is.

Gyergyák Szabolcs, a Gyergyák-Gép Kft. ügyvezetője elmondta: iskolások, óvodások egyaránt érdeklődnek az állatsimogató iránt, de családok is gyakran látogatnak ki a farmra.

A fejlesztési tervek között szerepel az is, hogy a Gébárti tavat és az ott lévő turisztikai központot összekötik a ságodi állatsimogatóval. Így komplex szolgáltatást kapnának a Zalaegerszegre érkező turisták, és persze a helyiek – hangsúlyozta Doszpoth Attila alpolgármester, majd hozzátette:

Az oktatási intézmények olyan programokat szerveznek majd, amelyekkel még inkább megszerettethetik a természetet a gyerekekkel. A tervek között szemléltetőházak is szerepelnek, amelyekben akár biológia órát is tarthatnak a pedagógusok.

Makovecz Tamás, a Petőfi Sándor és Dózsa György Magyar – Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója is fontosnak tartja, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a természetben.

A további fejlesztéseket a látogatók igényeihez igazítják.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: