keresés a weboldalon

Egy nap a biztonságos közlekedés jegyében (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy nap a biztonságos közlekedés jegyében (Videó)

2014 szeptember 22 - hétfő
Versenyautó bemutató, ingyenes műszaki felmérés, karbantartási és közlekedés tanácsok várták az érdeklődőket hétvégén a Zala Pláza parkolójában. A belváros rehabilitáció program keretében a látogatók szakemberektől kaptak hasznos balesetmegelőzési információkat.

Szimulátor segítségével különböző pályákon gyakorolhattak a látogatók. Az Egy nap a baleset mentes közlekedésért elnevezésű rendezvény szervezői azt szeretnék, ha minél kevesebben szenvednének balesetet a közutakon. A Zalaegerszegi Autósport Egyesület többek között közlekedési és karbantartási tanácsokkal látta el az embereket – tudtuk meg Répási Róberttől, a Zalaegerszegi Autósport Egyesület elnökétől.

Rally versenyautókkal ismerkedhetett a közönség. Az érdeklődők részletes információkat kaphattak a sportágról.

A motorok szerelmeseinek is akadt látnivaló. A Kéklámpás Ördögök részegséget szimuláló szemüveg segítségével mutatták meg, hogy mit jelent ittasan biciklit, vagy autót vezetni. A feladat végrehjtásában Inhoff András, a Kéklámpás Ördögök elnöke is segített.

A rendezvényen Gyutai Csaba polgármester a város autóiparral, közlekedéssel kapcsolatos tevékenységére hívta fel a figyelmet.

A Balatoni úton versenyautó bemutató várta a közönséget, ahol megismerkedhettek a Tesla egyik elektromos autótípusával is.

DZsu/N.G.

Tartalom megosztása: