keresés a weboldalon

Felújították az idősek otthonának egyik épületét (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújították az idősek otthonának egyik épületét (Videó)

2014 szeptember 30 - kedd
Átadták az idősek otthonának egyik épületét a Zala Megyei Integrált Szociális Intézményben. A létesítmény belsejét átépítették, a lakossági és a közösségi tereket átalakították, valamint energiatakarékossá tették az épületet. Mindezek mellett a baleset- és akadálymentesítésre is kiemelt figyelmet fordítottak. A beruházás 216 millió forintba került.

A Zala Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 180 millió forint állami támogatást nyert egy pályázaton, amelyet kiegészített mintegy 36 millió forinttal. Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár hangsúlyozta: az államnak segítő kezet kell nyújtania az időseket ellátó intézmények felé is.

Az intézményt teljes körűen felújították. Erre már nagy szükség volt, hiszen az épület lelakottá vált. Mostantól új étkező, foglalkoztató és több betegszoba áll a szépkorúak rendelkezésére. A látogatók számára is kialakítottak egy helyiséget. Mindezek mellett az épület mindkét szintjén korszerűbb, baleset-és akadálymentes közlekedési feltételeket teremtettek.

Balaicz Zoltán alpolgármester azt mondta, Zalaegerszeg önkormányzata sokat tett az elmúlt időszakban az idősügyi ellátórendszernek a segítéséért.

Zalaegerszeg önkormányzatának fenntartásában egy 98 fős idősek otthona, egy 42-fős gondozóház, illetve egy egyházi idősügyi ellátó szervezet is működik. Jövőre pedig megkezdődik a Pais-iskola átalakítása, amelyben 50-en nyerhetnek elhelyezést.

N.D./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: