keresés a weboldalon

Díszokleveles pedagógusok köszöntése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Díszokleveles pedagógusok köszöntése (Videó)

2014 október 22 - szerda
Nyugdíjas pedagógusok díszokleveles kitüntetésével folytatódott az Idősek Hónapja rendezvénysorozata. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben az 50, 60, 65 és 70 évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusok munkásságát ismerték el.

A Kis utcai óvodások műsorával kezdődött el a szépkorú pedagógusok tiszteletére rendezett ünnepség. Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy Zalaegerszegen már régóta hagyomány ez a bensőséges ünnep, amelynek keretében köszöntik a díszokleveles pedagógusokat.

A kitüntetéseket Balaicz Zoltán polgármester és Horváthné Dr. Molnár Katalin a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ elnök-rektorhelyettese adta át a szépkorú ünnepelteknek.

Szőke Jánosné 1944-ben az esztergomi Tanítóképzőben vette át tanítói oklevelét. Pedagógusként Zalaegerszegen 1953-tól a Jókai utcai Általános Iskolában, később a Dózsa iskolában, majd nyugdíjba vonulásáig a József Attila Általános Iskolában dolgozott. Hetven évvel ezelőtt szerzett diplomáját az ünnepségen rubin díszoklevéllel ismerték el.

Az ünnepségen 25 egykori tanárt és tanítót díszoklevéllel, míg a nemrégen nyugdíjba vonult pedagógusok munkásságát szolgálati emlékéremmel ismerték el.

V.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: