keresés a weboldalon

Lezárult az idősek hónapja (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lezárult az idősek hónapja (Videó)

2014 október 28 - kedd
Az idősek hónapjában számos program várta a megyeszékhely nyugdíjas lakóit. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben tartott zárórendezvényen jutalmazták az elmúlt hetek vetélkedőinek helyezettjeit, valamint elismerték azoknak a munkáját, akik az idősügyben évek óta kiemelkedő közösségi, kulturális vagy sportteljesítményt nyújtottak.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Zalaegerszeg önkormányzata 2013-ban már egy egész hónapot szentelt ennek a korosztálynak. Idén az elmúlt hónap programjait az önkormányzat és az Idősügyi Tanács közösen szervezte meg.

Az idősek hónapja rendezvénysorozat zárónapján Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte a vendégeket.

A rendezvényen Papp Lajos professzor, Zalaegerszeg díszpolgára a test, a lélek és a szellem kapcsolatáról, valamint az egészség megőrzéséről beszélt.

Az elmúlt hónapban számos vetélkedő, verseny és kulturális rendezvény várta a város időseit. A programok helyezettjeit ma jutalmazták.

Fülöp Katalin, a Keresztury VMK-ban tartott kulturális és művészeti vetélkedő versmondás kategóriájának első helyezettje lett.

A rendezvényen az idősek világnapja alkalmából jutalmazták az idősügyben kiemelkedő munkát végzőket is.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: