keresés a weboldalon

Rendezett temetők fogadják a látogatókat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Rendezett temetők fogadják a látogatókat (Videó)

2014 október 30 - csütörtök
Rendezett temetők fogadják idén is Mindenszentek és halottak napján a látogatókat – hangzott el a kegyeleti helyek szemléjét követő sajtótájékoztatón. Mint minden évben, így idén is a város és a Városgazdálkodási Kft. vezetői megnézték a temetők állapotát, és ismertették az elmúlt időszakban történt fejlesztéseket.

A ságodi köztemetőben egy jelentős beruházás történt. A településrészi önkormányzat kezdeményezésére mintegy 100 méter hosszan új utat alakítottak ki, amelyre már nagy szükség volt – hangsúlyozta Tóth László önkormányzati képviselő.

A Városgazdálkodási Kft. munkatársai az új út kialakítása mellett az útmenti fákat is eltávolították, és helyükre 110 tuját ültettek. A szakemberek a közlekedést nemcsak itt könnyítették meg a látogatók számára, hanem a Kiserdei úti temetőben is – mondta Horváth István, a Városgazdálkodási Kft. ügyvezető igazgatója.

A Városgazdálkodási Kft. az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet fordított a temetők rendbe tételére. Éppen ezért mintegy 6 millió forintért olyan eszközöket vásárolt, amely segítette a sírkertekben végzett munkát.

N.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: