keresés a weboldalon

Megtartotta a ciklusban első soros ülését Zalaegerszeg közgyűlése (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Megtartotta a ciklusban első soros ülését Zalaegerszeg közgyűlése (Videó)

2014 november 14 - péntek
Megtartotta első soros ülését Zalaegerszeg közgyűlése. A napirendi pontok között szerepelt az adventi időszakra vonatkozó kedvezményes parkolási lehetőség, valamint a vásárokon és piacokon alkalmazott területhasználati díj felülvizsgálata is.

A 2014 és 2020 közötti uniós fejlesztési időszakban mintegy 10 és fél milliárd forintból gazdálkodhat a város. Ezt az összeget főként a helyi vállalkozások támogatására, a gazdaság és az idegenforgalom fejlesztésére fordítják majd. Emellett a képviselők döntöttek az adventi parkolási rendről is, ami szintén a helyi gazdaság fejlesztését szolgálja – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

A kiskertek haszonbérletére vonatkozó törvénymódosítás szerint földhasználó, illetve haszonbérlő csak földműves minősítéssel rendelkező gazdálkodó lehet. Zalaegerszegen sok önkormányzati terület haszonbérleti joga nyugdíjasoké, akik ilyen minősítéssel nem rendelkeznek – fogalmazott dr. Kovács Gábor jegyző.

A közgyűlés zárt ülésen tárgyalta a „Zalaegerszegért Díjasokra” vonatkozó javaslatokat. A képviselők nyolc magánszemélynek és két egyesületnek ítélték oda az elismerést, amelyet december 19-én Balaicz Zoltán polgármester ad át.

V.D./N.G.

Tartalom megosztása: