keresés a weboldalon

Lezárult a szociális városrehabilitáció (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Lezárult a szociális városrehabilitáció (Videó)

2014 december 17 - szerda
Az idősek azok, akik az unokák és a dédunokák számára felépítették Zalaegerszeget, ezért minden támogatást meg kell adni nekik. Ezt mondta Balaicz Zoltán polgármester a szociális városrehabilitáció záró rendezvényén, amelyet a gondozási központban tartottak. A rendezvényen átadták a mintegy 440 millió forintból megújult nyugdíjas otthont is.

Balaicz Zoltán szerint fontos, hogy a nyugdíjas évek a lehető legvidámabban és a legnagyobb egészségben teljenek. Ezt a célt szolgálja az elmúlt hónapokban végzett beruházás is, amelyben megújult a tömbbelső és a parkoló is.

A zárórendezvényen a belvárosi nyugdíjas klub tagjai műsorral kedveskedtek a vendégeknek.

Ezt követően átadták a felújított épületet. A város vezetői a kivitelezővel és a vendégekkel együtt körbejárták a nyugdíjas otthont, és bemutatták a rekonstrukció eredményét.

Burján Richárd, a Szabadics Zrt. igazgatója ismertette a felújítási munkálatokat.

A földszinten állmennyezetet alakítottak ki és mindehova energiatakarékos izzókat szereltek be. A nyugdíjas otthon mind az 57 lakását felújították.

Radics Andrea, a Zalaegerszegi Gondozási Központ intézményvezetője azt mondta: köszönettel tartoznak a város vezetőinek.

Az épületet akadálymentesítették. Nemcsak a mosdóban és a liftnél könnyítették meg a közlekedést, hanem a közös udvaron is. Itt a dolgozók betlehemi jászlat állítottak.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: