keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartottak a Városházán (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Közgyűlés utáni sajtótájékoztatót tartottak a Városházán (Videó)

2014 december 20 - szombat
A tervezettnél kevesebb bevétel miatt módosítani kellett Zalaegerszeg Megyei Jogú Város költségvetését, amivel sikerült kezelni a hiányt. Erről is szó esett a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón. Elhangzott még, hogy bár az ötlet jó volt, a Gazdasági Szenátus mégsem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ezért megszüntették és más megoldást alkalmaznak a helyi vállalkozások helyzetbe hozására.

A képviselő testület módosította a város 2014. évi negyedik negyedévi költségvetését, mert az iparűzési adóból tervezett 4 milliárd forintos bevételhez képest mindössze 3 milliárd 250 millió forint folyt be. A hiány pótlására talált megoldást a közgyűlés, hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Mivel a Gazdasági Szenátus nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket a város gazdaságának élénkítésében, ezért közgyűlésen arról is döntöttek, hogy a város megállapodást köt a Zala Megyei Kereskedelmi és Ipar Kamarával, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezetével.

A testület az ülésen több rendelet módosítását is elfogadta, mondta Dr. Kovács Gábor jegyző. Ezek egyike volt a köztisztasági- és településtisztasági rendelet módosítása, amely ezentúl lehetővé teszi a határozottabb fellépést az elhanyagolt ingatlanok tulajdonosaival szemben.

A sajtótájékoztatón elhangzott még: döntöttek egy pályázat benyújtásáról, ami a kutatásfejlesztést célozza a régió felsőoktatási intézményeinek bevonásával. A pályázat benyújtásához a konzorcium már megalakult Nagykanizsa, Veszprém és Zalaegerszeg városok önkormányzatainak részvételével.

K.K./P.B.

Tartalom megosztása: