keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

A térítő koldus

Zalaegerszeg címer
Hírek

A térítő koldus

2015 január 23 - péntek
Volt egy kisfiú, akinek 5 éves korában született egy kistestvére. Úgy érezte, hogy szülei testvére születése óta nem figyelnek oda rá eléggé, ezért bánatos és szomorú volt. Mire 7 éves lett, már egyáltalán nem szerette az életét, mert szülei folyton csak a húgára koncentráltak.

Egy napon nem sokkal nyolcadik születésnapja előtt azon töprengett, hogy vajon szülei gondolkodtak-e már azon, hogy mit kapjon e jeles napra, de mindig csak arra jutott, hogy nincs ilyenekre idejük, mert mindig csak a kis édes, aranyos húgával törődnek. Eközben egy szegény koldus megpillantotta a szomorú kisfiút, aki látszólag céltalanul lődörgött az utcán. Odament hozzá, és sajnálata jeléül átnyújtott neki egy ütött-kopott keresztet, buzdítván a Jézussal való kapcsolat ápolására. A fiú szégyellte e vallási tárgyat, s ezért gyorsan hazasietve el is dugta egy fiók mélyére. Sokszor nézegette, mire rászedte magát arra, hogy beszélgessen Istennel. Kérdőre vonta hányattatott sorsát, élete vakvágányait.

Az idő múlásával a fiúnak egyre nagyobb bizodalma és hite lett az Úrban. Rengeteget kérleli, hogy történjen vele végre valami jó dolog is, ne csak az egymást követő rossz, ám az ifjú úgy érzi, hogy Jézus nem hallgatja meg kérését, nem figyel rá, elfelejtette őt, sőt tudomást sem vesz róla. El is határozta, hogy visszaadja a hajléktalan férfinak a feszületet, mivel neki nincs szüksége holmi „porfogóra”, ám a koldus nem fogadta el, sőt arra szólította fel, hogy maradjon meg rendületlenül hitében. A fiúcskát hamar meggyőzte, mivel rosszabb sorsa már nem nagyon lehet, így megígérte, hogy próbál továbbra is Istennek tetsző, s hozzá méltó életet élni.

Kilencedik születésnapjának reggelén hatalmas meglepetés várta, az egész házuk díszben volt; lufik, lampionok, és ajándékok sokasága lepte el az egész házat. Ifjú barátunk nem bírt betelni a látvánnyal. Rettentően örült, szíve tele volt boldogsággal, csak úgy ragyogott belőle a jókedv. Szülei belátták hibáikat, és nem győztek bocsánatot kérni egyetlen fiuktól.

A gyermek ezután félrevonult egy sarokba, és köszönetet mondott Urunknak, Jézus Krisztusnak, aki hatalmas ajándékkal lepte meg, és a csúnyácska keresztet büszkén rakta fel házuk falára, ezzel felvállalva Istenbe vetett maximális bizalmát és szeretetét!

Tihanyi Bence (12.b)
Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: