keresés a weboldalon

A kultúra napi ünnepségen adták át a Kultúra Mecénása-díjat (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

A kultúra napi ünnepségen adták át a Kultúra Mecénása-díjat (Videó)

2015 január 23 - péntek
Átadták a Kultúra Mecénása-díjat Iván Nándornak és feleségének a magyar kultúra napi ünnepségen. A gálaesten – ahol bemutatkozott a Hazajáró című televíziós műsor -, meghívott vendégként részt vett Botfa testvérvárosának, Nyárádszeredának polgármestere is.

Balaicz Zoltán polgármester a huszadik századi filozófus, Ludwig Wittgenstein gondolataival köszöntötte a gálaest közönségét. A Magyar Kultúra Napján idén a határon túli magyarsággal közös értékekre helyezték a hangsúlyt.

Nyárádszereda polgármestere, Tóth Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy bár a magyarság egy része az országhatárokon túl él, számukra ugyanolyan fontos kultúrájuk és identitásuk megőrzése, mint az anyaországban.

Iván Nándor és felesége, Dr. Scheibelhoffer Vanda – mindketten fogorvosok-, több éve támogatják a Hevesi Sándor Színházat. Minden évadban egy-egy bemutatót az ő segítségükkel állítanak színpadra.

A gálaest második részében a hagyományőrzésé volt a főszerep. A nézők a Bekecs és a Zala Táncegyüttes közös műsorát láthatták.

K.K./T.S.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: