keresés a weboldalon

Jogállami kerekasztal (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Jogállami kerekasztal (Videó)

2015 február 05 - csütörtök
Jogállami kerekasztal elnevezéssel országjáró rendezvénysorozat érkezett Zalaegerszegre. A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által szervezett programon az alaptörvényről, az alkotmányosságról, a közjogi berendezkedés aktuális problémáiról, illetve a devizahiteleseket érintő változásokról tájékoztatták az érdeklődőket. A rendezvényen részt vettek a helyi intézmények vezetői is. A házigazda Tolvaj Márta, alpolgármester volt.

A jogalkotás az elmúlt több mint 20 évben szembe ment az emberek igazságérzetével, de a legutolsó alkotmánymódosítás már a polgárok érdekeit szolgálja – hangzott el a rendezvényen. Hiába érte sok kritika hatályba lépését követően az Alaptörvényt, az elmúlt évek bebizonyították, hogy az minden szempontból megfelel a XXI. század elvárásainak. Az új alkotmánynak ugyanis minden eleme a haladó magyar hagyományra és a nemzeti értékekre épül – hangsúlyozta Juhász Imre. Az alkotmánybíró a tanácskozáson szólt a devizahiteleseket érintő törvényi változásokról is.

A beszélgetéssorozat célja, hogy az országban élőkkel megértessék az alaptörvényt, mivel az a mindennapjaikat befolyásolja. Ezt – érdeklődésünkre -már Tordáné dr. Petneházy Judit, jogász mondta el.

A rendezvény nyitányaként Császár Angéla színművész részletet olvasott fel az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásából.

A csaknem kétórás tanácskozáson az alkotmányozás folyamatán kívül szóba került a bíróság és a törvényhozás kapcsolata, illetve a választójogi törvény változásainak kérdése is.

M.Zs./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: