keresés a weboldalon

Pannon Tudás Park (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Pannon Tudás Park (Videó)

2015 március 26 - csütörtök
633 millió forint uniós forrásból valósul meg a Pannon Egyetem, Veszprém, Zalaegerszeg és Nagykanizsa megyei jogú városok közötti együttműködési projekt. Ennek célja, hogy szorosabb kapcsolat alakuljon ki a városok és a felsőoktatási intézmény között.

A projekt indítását sajtótájékoztatón jelentették be Veszprémben, a konzorciumot vezető Pannon Egyetem székhelyén. Mint ahogy dr. Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár fogalmazott, az elkövetkező időszak feladata a vállalkozások megújulásának ösztönzése, ami sokkal hatékonyabban működhet összefogással.

A konzorciumban Zalaegerszeg elsősorban a duális mérnökképzésével érintett. Balaicz Zoltán polgármester szerint fontos, hogy a városban és a térségben működő cégek szakember utánpótlásáról gondoskodjanak. Mint hozzátette: azért jelentős ez az együttműködés, mert segíti a helyi vállalkozásokat és a gazdaság fejlesztését is oly módon, hogy közben szem előtt tartja a kutatásfejlesztést és az innovációt.

Mint nyilvánvalóvá vált, a projekt akkor lesz eredményes, ha az együttműködés következtében hozzáadott értékekkel rendelkező termékek és szolgáltatások jönnek létre. Ez többek között a környezetvédelmet, az energetikát, az informatikát, valamint a gépipart érinti.

V.D./I.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: