keresés a weboldalon

Az Utazás kiállítás tapasztalatairól számoltak be Zalaegerszegen (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az Utazás kiállítás tapasztalatairól számoltak be Zalaegerszegen (Videó)

2015 március 27 - péntek
Zalaegerszeg is bemutatkozott Magyarország legnagyobb turisztikai eseményén, az Utazás kiállításon. A nagyszabású rendezvényt február 26. és március 1. között csaknem negyvenezer látogató kereste fel. Az ott szerzett tapasztalatokról és a város új idegenforgami koncepciójáról sajtótájékoztatón számoltak be az újságíróknak.

 

A Tourinform Iroda munkatársai az Utazás kiállításon 4 napon át kínálták a városról és környékéről szóló prospektusokat. Felhívták a figyelmet a kirándulási, sportolási lehetőségekre, illetve fesztiválokra és más városi programokra. Pereszteginé Szabó Júlia, az iroda vezetője elmondta: olyan utazásokat ajánlottak az érdeklődőknek, amelyek kiadványukban is szerepelnek. köztük gasztronómiai sétákat, belvárosi túrákat, nyugdíjas, illetve családi programokat.

Balaicz Zoltán polgármester Zalaegerszeg turisztikai stratégiájának megújulásáról beszélt. Mint mondta: meg kell őrizni az AquaCity vonzerejét és kínálatát, de fontos megjeleníteni a zalai hagyományokat, a göcseji értékeket, a helyi gasztronómiát, illetve a néprajzi értékeket is.

Balaicz Zoltán hozzátette: megújul majd a turisztikai honlap, valamint szeretnének elindítani egy olyan mobil aplikációt, amely nemcsak a turizmusra, hanem a város egyéb kínálataira is kiterjed. Felhívta még a figyelmet arra, hogy a zalaegerszeg.hu portálon már elérhető egy körpanorámás fotóalbum, amelyen a város legtöbb része látható. Szólt arról is hogy, az új idegenforgalmi koncepció kialakításához kérdőíves felmérést indítanak, a turisztikai, fogyasztói trendekkel kapcsolatban pedig elemzés készül.

A sajtótájékoztatón kisorsolták azokat a nyerteseket, akik az Utazás kiállításon részt vettek az iroda nyereményjátékán.

N.D./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: