keresés a weboldalon

Egy nap Barátok közt – egyházmegyei ifjúsági találkozó (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Egy nap Barátok közt – egyházmegyei ifjúsági találkozó (Videó)

2015 március 30 - hétfő
Egyházmegyei ifjúsági találkozót rendezett Zalaegerszeg. A Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium, valamint a város három katolikus plébániája közösen szervezték a Barátok közt nevű, fiataloknak szóló közösségi programot. Szombaton a diákok többek között megismerkedhettek a különböző szerzetesrendekkel és szokásaikkal is.

Ferenc pápa 2015-öt a megszentelt élet évévé nyilvánította, középpontjában a szerzetesek értékrendjével. Ezt ismerhették meg a keresztény fiatalok a zalaegerszegi „Barátok közt” találkozón. A Mindszenty iskolában férfi és női szerzetesek mutatkoztak be, köztük olyanokkal, akik Brazíliából, Indiából, Vietnámból, vagy éppen Ghánából érkeztek Magyarországra.

Horváth Achilles ferences szerzetes az Istennel való kapcsolat szépségét hangsúlyozta.

A Mindszenty iskola már ősszel hozzáfogott a rendezvény szervezéséhez. Ennek eredményeként színvonalas előadásokat és pódiumbeszélgetéseket kísérhettek figyelemmel az érdeklődők. Emellett a diákok különböző fakultációkon ismerkedtek például az ikonfestészettel, de részt vehettek kézműves foglalkozásokon is.

Csordás Róbert, a Mindszenty József Általános Iskola és Gimnázium igazgatója szerint a diákok életében fontos szerepet töltenek be az egyházmegyei ifjúsági találkozók.

A fiataloknak a köteletlen programokon lehetőségük volt egymás megismerésére. Sokan már – az előző találkozóknak köszönhetően – ismerősként üdvözölték egymást.

Füle Luca nagyon jól érezte magát a találkozón.

A város életében is jelentős eseménynek számít az egyházmegyei ifjúsági találkozó. Ezúttal ugyanis mintegy 460 keresztény fiatal érkezett a zalai megyeszékhelyre.

– A város vezetői számára fontos, hogy a keresztény értékrendet valló fiatalok Zalaegerszegen is ki tudjanak teljesedni – fogalmazott Balaicz Zoltán polgármester.

A város tervei között szerepel a Szent Család Óvoda bővítése, egy Mindszenty Józsefről szóló könyv készítése, valamint konferencia szervezése. A 7 éves fejlesztési elképzelések egyike a Mindszenty József tevékenységét bemutató kiállítás létrehozása is.

DZsu/T.S.

Tartalom megosztása: