keresés a weboldalon

Zalaegerszeg legszebb konyhakertjét keresik (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Zalaegerszeg legszebb konyhakertjét keresik (Videó)

2015 március 31 - kedd
Keresik Zalaegerszeg legszebb konyhakertjét. A versenyt negyedik alkalommal hirdetik meg. Azoknak a jelentkezését várják, akiknek van veteményesük és szívesen termesztenének zöldséget és gyümölcsöt. A pályázók különböző kategóriákban nevezhetnek. A részletekről egy zalaegerszegi család udvarában tartottak sajtótájékoztatót.

A Vakaros-hegyi kertben zöldell az eper és nyílik a hagyma. A tavaszi munkákat elvégezték, megmetszették a fákat, pár hét múlva elültetik az első palántákat. Ezt a veteményest tulajdonosai benevezhetnék abba az országos versenybe, amihez Zalaegerszeg is csatlakozott.

A kezdeményezés célja, hogy az emberek minden talpalatnyi földet megműveljenek és jó minőségű, vegyszermentes magyar élelmiszert állítsanak elő – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester.

A polgármester kiemelte még: különlegesség, hogy a zártkert tulajdonosok mellett a versenyben azok is részt vehetnek, akik balkonon, edényekben termesztik a növényeket. Fontos szempont, hogy a megművelt terület ötletesen kialakított, gondozott és gyommentes legyen. Előnyt élvez a komposztálás, a bio és öko módszerek alkalmazása. A jelentkezési lap letölthető a www.zalaegerszeg.hu oldalról, illetve igényelhető a városháza portáján, ahová a pályázatokat április 30-ig kell leadni.

M.Zs./N.G.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: