keresés a weboldalon

Zalaegerszeg

Az igazi kincs

Zalaegerszeg címer
Hírek

Az igazi kincs

2015 április 17 - péntek
„Oly kevés emberrel találkozni manapság, aki többre értékeli a barátságot a pénznél.”

Két lány, Emma és Kamilla. Elválaszthatatlan barátok. Mindent megosztanak egymással, mindent együtt élnek meg. Sokan féltékenyek a barátságukra.

Egyik nap új lány érkezett a suliba. Úgy hívták, hogy Edina. Aki nem nagyon ismeri őt, azt hiheti, hogy kedves, barátságos és szeretnivaló, de ez korántsem igaz. Akik jobban ismerik, azok tudják, hogy hazug, kapzsi és kétszínű. Ám ezt az oldalát csak egy idő után mutatja meg. Így történt ez Emmával és Kamillával való ismertségében is. Amikor Edina megérkezett, és megtudta, hogy Emma milyen gazdag, egyből velük szeretett volna barátkozni. A lányoknak ez ellen nem volt semmi kifogásuk, mert úgy látták, hogy Edina kedves.

Rövid idő után azonban már csak Emma társaságát kereste, ezáltal Kamillát teljesen kizárta a csoportból. Hamarosan Emma és Kamilla nem is szóltak egymáshoz, s ezzel megkönnyítették Edina dolgát is. Eltelt két hónap. Edina és Emma már-már legjobb barátnők lettek, ám egy délután Edina kimutatta a foga fehérjét. Egyre parancsolgatóbb, egyre kétszínű lett, és egyre jobban próbálta az irányítása alá venni Emmát, sőt a pénzét is próbálta elszedni tőle mindenféle indokokkal. Emma ezt már megelégelte, és megmondta neki, hogy hagyja őt békén, és ne keresse többé a társaságát. Nem volt mit tenni, el kellett mennie. Ezek után Emma elment Kamillához, és elmondta neki, hogy mennyire sajnálja a történteket. Kamilla tudta, hogy Edina könnyen befolyásolható, így hát örömmel megbocsájtott Emmának.

A két barátnő, Emma és Kamilla azóta is a legjobb barátnők. Emma pedig megtanulta, hogy az olyan lányokkal, mint Edina ne álljon szóba.

Hári Patrícia és Horváth Janka (8.b)
Mindszenty József Általános iskola, Gimnázium és Kollégium

Tartalom megosztása: