keresés a weboldalon

Szabadegyetem indult időseknek (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Szabadegyetem indult időseknek (Videó)

2015 április 22 - szerda
Szabadegyetem indult időseknek Zalaegerszegen. A képzés fél évig tart és havonta egyszer rendezik meg. A nyugdíjasok társadalmi, gazdasági, kulturális és tudományos témákról hallhatnak előadásokat. A kurzusra több mint 150-en jelentkeztek.

Megtelt az Infocentrum szerda délután, mivel nagy volt az érdeklődés a szabadegyetemi képzés első előadásán. A zalaegerszegi nyugdíjasok nyitottak az újdonságokra. Az itt szerzett tudást és tapasztalatokat – mint Sebőkné Németh Ilonától megtudtuk – a résztvevők családtagjaiknak szeretnék átadni.

A szervezők megfelelő képzéseket kívánnak nyújtani az időseknek. Annak érdekében, hogy megőrizhessék szellemi aktivitásukat – mondta el Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke.

Zalaegerszeg önkormányzata évek óta támogatja a nyugdíjasokat. A város vezetése számára nem volt kérdés, hogy segítenek a szabadegyetemi képzés megszervezésében – hangsúlyozta Balaicz Zoltán, polgármester.

Balaicz Zoltán volt az első előadó. Zalaegerszeg polgármestere a városfejlesztési stratégiájáról számolt be részletesen az időseknek.

M.Zs./B.P.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: