keresés a weboldalon

Tudományos és technológiai címet nyert az országban elsőként a zalaegerszegi északi ipari park (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Tudományos és technológiai címet nyert az országban elsőként a zalaegerszegi északi ipari park (Videó)

2015 május 04 - hétfő
Az országban elsőként Zalaegerszeg északi ipari parkja nyerte el a Tudományos és Technológiai Park címet. A hétfői ünnepélyes bejelentésen részt vett többek közt Rákossy Balázs államtitkár, Balaicz Zoltán polgármester és Vigh László országgyűlési képviselő.

Zalaegerszeg vezetése nemrég pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Ebben az északi ipari terület Tudományos és Technológiai Parkká minősítését kérte a kormányzattól. A címet olyan ipari parkok kaphatják, melyek vonzó befektetési környezetet teremtenek a vállalkozásoknak. Emellett fontos szempont, hogy helyi oktatási intézményekkel is együttműködjenek – mondta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár.

Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte: a cím elnyerése új távlatokat nyithat a város gazdasági fejlődésében.

Mint megtudtuk, a kormány kiemelt fontosságúnak tartja a zalaegerszegihez hasonló kutatás-fejlesztési irányvonalat. Éppen ezért a 2020-ig tartó időszakban 700 milliárd forintos uniós és hazai forrást biztosít fejlesztési pályázatokra.

K.Zs./E.K.

Fotó: Seres Péter

Tartalom megosztása: