keresés a weboldalon

Együttműködés a Pannon Egyetemmel (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Együttműködés a Pannon Egyetemmel (Videó)

2016 február 09 - kedd
Együttműködési megállapodást kötött a város önkormányzata a Pannon Egyetemmel, amely ettől a szemesztertől átveszi a Mechatronikai Mérnöki Kar irányítását Zalaegerszegen. Az új vezetés azt szeretné, ha a hallgatók csak pozitív változásokat tapasztalnának.

Balaicz Zoltán hangsúlyozta: a város számára stratégiai kérdés a felsőoktatás. Mechatronikai képzés 2002 óta működik Zalaegerszegen. Most a felsőoktatási államtitkárság úgy döntött, hogy a Pannon Egyetemhez csatolja a kart, amelynek eddig a Nyugat-magyarországi Egyetem volt a gazdája. Dr. Gelencsér András, az intézmény rektora zökkenőmentes váltást ígér.

Idén egyelőre csak apróbb változások várhatók. Újdonság, hogy az egyetem létrehozott egy kutatási intézetet, amely a jövőben lényegesen több lehetőséget biztosít a hallgatóknak. Balaicz Zoltán polgármester előnynek tartja az együttműködést.

Balaicz Zoltán jelezte: idén várhatóan több mint 1000 új állás lesz a városban. A Pannon Egyetemtől azt várják, hogy a munkahelyi bővülésnek megfelelő szakmai hátteret adjanak.

DZsu/P.B.

Fotó: Seres Péter

 

Tartalom megosztása: