keresés a weboldalon

Felújítják (Videó)

Zalaegerszeg címer
Hírek

Felújítják (Videó)

2017 május 10 - szerda
Megkezdték az I. világháborús emlékmű felújítását a Rákóczi úton. Az építmény bronztáblája Farkas Ferenc szobrászművész műhelyében szépül. Az önkormányzat saját és pályázati forrást biztosított a renoválásra.

A város számára fontosak a helyi történelmi értékek. Az önkormányzat ezért indította el azt a programot, melynek segítségével felújítják a közterületeken található táblákat és emlékhelyeket – hangsúlyozta Balaicz Zoltán polgármester.

Ezen a helyen a II. világégést követően ritkán tartottak megemlékezést, így kevesen tudják, hogy Kisfaludi Strobl Zsigmond alkotása az 1798-ban alakult császári és királyi 48-as számú gyalogezred hősei előtt tiszteleg. A kiegyezést követően már csak Zala vármegyében láttak el védelmi feladatot. A parancsnokság Nagykanizsán székelt, az itt látható emlékmű plakettváltozata került Zalaegerszegre.

A városvezetők arra kérik a lakosságot: jelezzék, ha hasonló, renoválásra váró síremlék, kőkereszt található környezetükben. Az önkormányzat ugyanis külön forrást különített el azok rendbetételére.

M.E./K.M.

Tartalom megosztása: