Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Korszerűsítés (Videó)

• Publikálva: 2017.06.16. 17:53

Villamos- és gázvezetékeket cserél, illetve épít ki saját költségén Zalaegerszegen és környékén az EON. A szolgáltató képviselői és a város vezetése pénteken a Polgármesteri Hivatalban tájékoztatták a részletekről az újságírókat.

Korszerűsítés

A zalai megyeszékhelyen és térségében 2017-ben több mint 200 különböző fejlesztés valósul meg. A szolgáltató területén az áram- és gázhálózat karbantartására, illetve fejlesztésére közel 1 milliárd forintot fordít. A legjelentősebb, áramhálózattal összefüggő beruházás Zalaegerszegen az Északi Ipari Park villamosenergia-ellátását érinti - mondta Balaicz Zoltán polgármester.

Megújítják még Vorhotán, Besenyőhegyen és Csácsbozsokban a kisfeszültségi hálózatokat, ez 18 millió forintba kerül. A szolgáltatónak azonban más feladatai is vannak - tájékoztatott Torda Balázs, az EON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt áramhálózati régióvezetője.

A vállalatcsoport gázhálózati beruházásai jelenleg is zajlanak. A Tulipán utcában, illetve az Erkel Ferenc utca és a Jánkahegyi út között gázelosztó vezeték rekonstrukciós munkálatai várhatóan még ebben a hónapban befejeződnek. Ezt követően a Landorhegyi, a Göcseji, a Pázmány Péter valamint a Sport utcában folytatódnak a fejlesztések. A társaság 15 nappal az elkerülhetetlen üzemszünet előtt írásos tájékoztatást küld az érintetteknek. Ezekről  a honlapján is közöl adatokat.

Sz.É./T.S.