Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Szoptatás világnapja (Videó)

• Publikálva: 2017.08.03. 18:26

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet a Szoptatás világnapja alkalmából Zalaegerszegen. A családokat a hagyományokhoz híven szűrővizsgálatokkal, tanácsadással és játszóházzal várták a Napsugár úti óvodában.

Szoptatás világnapja

Máté 1 hónapos. Édesanyja, Lőrinc Erzsébet szerencsésnek mondhatja magát, mivel tudja szoptatni. Azt mondja, fontosnak tartja gyermeke egészségét, ezért amíg csak lehet, anyatejjel táplálja.

A rendezvényen ajándékkal jutalmazták azokat az édesanyákat, akik - saját gyermekük szoptatása mellett - anyatejet ajánlottak fel másoknak. Többek között elismerték Máténé Vitál Hedviget, aki 3 gyermek édesanyja.

1992. augusztus 1-je óta a hónap első hete, a „szoptatás világhete". Zalaegerszeg minden évben csatlakozik a kezdeményezéshez.

- Tudományos vizsgálatok bizonyítják, hogy a szoptatás az egészséges életkezdetnek az egyik alappillére – fogalmazott Tóth Lenke megyei szakfelügyelő védőnő.

Az elmúlt években jelentős változások történtek a családtámogatási rendszerben, melyek az alapellátásban dolgozó szakemberek megbecsülését és életkörülményeik javítását szolgálják - emlékeztetett Tolvaj Márta. Az alpolgármester hangsúlyozta: az önkormányzat mindig segíti a védőnői szolgálat munkáját.

A rendezvényen egészséges ételeket és italokat kínáltak, az egyik a standnál pedig a Korán érkeztem Egyesület tanácsadásra várta az érdeklődőket.

N.D./P.V.B.

Fotó: Seres Péter