Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Elismerték őket (Videó)

• Publikálva: 2017.10.10. 17:41

Díszoklevéllel tüntettek ki 31 nyugdíjas pedagógust. A több évtizedes munka elismeréseit ma délután a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben adták át.

Elismerték őket

Az Idősek Hónapja rendezvénysorozat kiemelt programjaként köszöntötték a szépkorú nevelőket. Vigh László országgyűlési képviselő nyitóbeszédében úgy fogalmazott: a jelenlévők sokat tettek azért, hogy a megye gyermekeinek tudása gyarapodjon, ezért tisztelet és megbecsülés illeti őket. Balaicz Zoltán polgármester szerint a tanári pálya egy életre szóló hivatás, ami megmutatja, milyen nagyszerű dolog fiatalokat tanítani és nevelni.


Janzsó Éva 1957-ben szerzett tanítói képesítést, majd a biológia és a földrajz szakirányt választotta. Ezt követően a József Attila Általános Iskolában dolgozott, ahol 17 évig igazgatói teendőket is ellátott. A gyémánt fokozatú díszokleveles pedagógus boldogan idézte fel emlékeit.

Az eseményen 14-en arany, ugyanennyien gyémánt, 4-en pedig vas fokozatú oklevelet vehettek át. Pedagógus Szolgálati Emlékérmet - nevelő-oktató munkájukért - idén 8-an kaptak.

Gy.A./E.K.

Fotó: Seres Péter