Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Felújították a Mikes-óvodát (Videó)

• Publikálva: 2017.10.18. 17:15

Felújították a Mikes utcai óvodát. Az 1962-ben épült, s 72-ben bővített létesítményre ezúttal 84 millió forintot fordítottak.

Felújították a Mikes óvodát

Ebben az óvodában az elmúlt évtizedekben jelentős fejlesztés nem történt. Most a beruházás részeként külső és belső átalakításokat egyaránt végeztek. A tetőszerkezet felújítása mellett nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a fűtést és a világítást. A részletekről Kovács Józsefné, a Mikes utcai Tagóvoda vezetője tájékoztatott.

A munkálatokat részben a Településfejlesztési Operatív Programból finanszírozták. A meglévő 73 milliót az önkormányzatnak plusz forrásokkal kellett kiegészítenie – számolt be róla Balaicz Zoltán polgármester.

Jó döntést hozott a kormány, amikor kötelezővé tette, hogy a gyerekek 3 éves kortól óvodába járjanak – emlékeztetett Vigh László. Az országgyűlési képviselő szerint ez a korszak a legmeghatározóbb számukra, ezért örül annak, hogy itt a Mikes óvodában kiváló pedagógiai munka zajlik.

A térségben - a nevelési intézmény korszerűsítése mellett – egyéb jelentős beruházások is megvalósultak. Megújult például a Mikes utca és a Landorhegyi Idősek Klubja – mondta Bali Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője, majd hozzátette:

2018-ban a Vizslapark teljes rekonstrukciója is elkezdődhet. Itt a zöldfelület további növelése mellett modernizálják a játszóteret és sportpályát, új padokat helyeznek ki, illetve közvilágítással ellátott és térkővel burkolt sétányt alakítanak ki.

V.D./I.G.

Fotó: Seres Péter