Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Van, aki forrón szereti (Videó)

• Publikálva: 2018.01.05. 17:21

A legfinomabb forralt borról döntött a város. Idén másodszor szavazhattak az itt élők és a turisták arról, hogy melyik volt az Egerszegi Advent legízletesebb téli itala. Az internetes verseny eredményét pénteken hirdették ki. Az önkormányzat elismerését a Mimosa nevű vendéglátóhely kapta.

Van, aki forrón szereti

A receptet nem árulták el a nyertesek, ám annyit elmondtak: heti többszáz litert, összesen majdnem tíz hektoliternyit fogyasztottak belőle a vendégek az adventi időszakban. A tévhittel ellentétben nem csupán pár összetevő kell hozzá - mondta Simon Tamás a Mimosa Lounge üzemeltetője.

Az Egerszegi Advent rendezvénysorozata bármely nagyvárosban megállná a helyét – fogalmazott az átadón Balaicz Zoltán. A polgármester köszönetét fejezte ki azoknak a lokálpatrióta vállalkozásoknak, melyek hozzájárulnak a megyeszékhely színvonalas szolgáltatásaihoz.

Az advent legfinomabb forralt borára több, mint 1300-an voksoltak a világhálón. Ebből 212-en a tavalyi nyertes Gasztrobuszra, 288-an a Borkockára, míg 302-en a Kossuth utcai Art Bar Cafe-ra adták szavazatukat. Idén összességében többen vettek részt a játékban, mint az elmúlt évben.

Sz.É./I.G.

Fotó: Seres Péter

Kapcsolódó képgyűjtemény