Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Döntöttek (Videó)

• Publikálva: 2018.02.07. 17:24

Közel harminc naprendi pontot tárgyalt mai ülésén Zalaegerszeg közgyűlése. A grémium egyebek mellett a város költségvetéséről, sport- és gazdaságélénkítő beruházásokról, valamint személyi kinevezésekről döntött. A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester.

Döntöttek

A testület elsőként - a még decemberben érkező pályázati források miatt - a tavalyi büdzsé végösszegéről döntött. A megyeszékhely mintegy 34 milliárd forinttal zárt. Ehhez képest idén a rendszerváltás óta először - több mint 37 milliárdból gazdálkodhat az önkormányzat.

A kiemelt fontosságú beruházások mellett a helyi sport erősödését szolgáló fejlesztések is indulnak. Többek között a Magyar Kajak-Kenu Szövetség és a ZTE Tenisz Klub is jelentős modernizálásra készül. Emellett a sportcsarnok a Településfejlesztési Operatív Program, valamint a Társasági Adókedvezmény segítségével kívül és belül is megújul.

A képviselők törvényi kötelezettségüknek eleget téve megszavazták az országgyűlési választások helyi bizottságának tagjait. A szervezet elnökének Dr. Kovács Orsolyát választották.

K.Zs./P.B.