Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Fejleszt a FLEX (Videó)

• Publikálva: 2018.04.06. 17:28

Tovább bővíti zalaegerszegi autóipari gyárát az amerikai tulajdonú Flex. A most zajló mintegy 3 milliárd forintos beruházás az állam támogatásával valósul meg. Mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be Zalaegerszegen. Az új gyártócsarnokban a szegmens legmodernebbnek számító felületszerelési technológiáját alkalmazzák majd.

Fejleszt a FLEX

Az elektrosztatikus töltés elvezetésére alkalmas, speciális műgyanta burkolatot készítenek a szakemberek a Flex most épülő zalaegerszegi gyártócsarnokában. A 2100 négyzetméteres épület heteken belül elkészül. A több, mint hárommilliárd forintos beruházást 769 millió forinttal támogatja a kormány, jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Szijjártó Péter - külgazdasági és külügyminiszter:

Szijjártó Péter hangsúlyozta, az amerikai nagyvállalat újabb fejlesztése is jó bizonyíték arra, hogy kedvező a magyarországi beruházási környezet. Hozzátette, a cég modern felületszerelési technológiája és a városban épülő járműipari tesztpálya a modernkori ipari forradalom frontvonalába emeli Zalaegerszeget.

Vigh László - országgyűlési képviselő:

Zalaegerszegen az elmúlt fél évben négy cég kapott egyedi kormánydöntésen alapuló támogatást.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

A Flex 26 éve van jelen Zalaegerszegen. Jelenleg több mint 3000 embert foglalkoztatnak. A júniustól induló új ipari csarnokban további 100, jórészt magasan kvalifikált álláshelyet teremt a cég.

F.M./E.K.

Fotó: Seres Péter