Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Átadták (Videó)

• Publikálva: 2018.04.11. 15:06

Átadták a csácsi turistaút-hálózatot. A Horhosok útján a természetkedvelők teljesíthetik a 8, a közel 14 és a 23 kilométeres szakaszt is. Az önkormányzat munkáját több civil szervezet segítette a projekt megvalósításában.

Átadták

Amint arról Herkliné Ebedli Gyöngyi a településrész képviselője tájékoztatott, a Horhosok útja az Izsák Iskolától indul. Hosszúságban és nehézségben is eltérő a kihívás mértéke: a gyerekes családoktól a teljesítménytúrázókig mindenki megtalálhatja a számára megfelelőt. Balaicz Zoltán polgármester az önkormányzat hozzájárulásáról szólva elmondta: a csácsbozsoki városrész első hivatalos túraútvonalára 4,3 millió forintot költöttek.

A zalai megyeszékhelyen a mostani három mellett további13 ösvényt jelöltek ki a szakemberek. Ezeket a következő években fokozatosan adják át használatra - jelezte Tolvaj Márta alpolgármester.

A fejlesztések részeként a zalaegerszegturizmus.hu oldal is megújult. A városmarketinghez igazodva a legkorszerűbb alkalmazásokkal bővítették a honlap szolgáltatásait, tájékoztatott Horváth Szilárd a Városmarketing Iroda vezetője.

A távok gyalogosan, kerékpárral és futva is teljesíthetők. Az útvonalak karbantartását a Zalai Tekergő Kerékpáros Sport és Túra Egyesület végzi.

Sz.É./P.B.

Fotó: Seres Péter