Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Fiatalok Hete (Videó)

• Publikálva: 2018.04.12. 19:11

Ismét megrendezik Zalaegerszegen a "Fiatalok Hete" nevű programsorozatot. A megyeszékhelyi ifjúság legkiemelkedőbb eseményét egyebek mellett szakmai előadások, könnyűzenei koncertek és jótékonysági akciók színesítik, április 16-a és 21-e között.

A zalai megyeszékhelyen közel két évtizede merült fel először egy tematikus, helyi diákoknak szóló rendezvény gondolata - emlékeztetett Balaicz Zoltán. A polgármester szerint ahogy akkor, úgy most is az a legfontosabb, hogy meghallgassák - és lehetőség szerint meg is valósítsák - a következő generáció ötleteit.

A felsőoktatásban tanulóknak a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és Budapesti Gazdasági Egyetem kampusza kínál majd kikapcsolódási lehetőséget. Utóbbi helyszínen a hallgatók szerdán az ügyességi és sportjátékokon kívül főzőversenyen mutathatják meg tehetségüket.

A hagyományokhoz híven az általános- és középiskolás korosztály ezúttal is - jelképesen ugyan, de - átveszi a hatalmat a felnőtt városvezetéstől. Ezt követően a diákönkormányzat közgyűlésen ismerteti javaslatait. Csütörtökön a sporté, pénteken pedig az éjszakába nyúló szórakozásé lesz a főszerep.

A Fiatalok Hetéről ezúttal sem hiányozhatnak a jótékonysági megmozdulások. A szervezők hétfőn véradásra, szerdán pedig futásra invitálják a zalaegerszegieket. Utóbbi bevételét a Zala Megyei Szent Rafael Kórház onkológiai osztályát támogató Akarattal és Hittel alapítványnak ajánlják fel.

K.Zs./P.V.B.