Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató (Videó)

• Publikálva: 2018.04.13. 18:09

Elfogadták a költségvetés első negyedévi módosítását, személyi kérdésekről döntöttek, s közterületeket neveztek el a csütörtöki közgyűlésen. A testület munkájáról Balaicz Zoltán polgármester tájékoztatta az újságírókat.

Közgyűlés utáni sajtótájékoztató

A költségvetés módosítását az időközben megérkező TOP és Modern Városok Programhoz tartozó központi támogatások érkezése tette indokolttá. Így az eredeti 37 milliárdos főösszeg több mint 47 milliárd forintra emelkedett.

2014-ben fogadta el a városvezetés az új gazdaságfejlesztési koncepciót. Ennek akkor fontos eleme volt a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány együttműködésével a kamattámogatási rendszer kialakítása. A program elsősorban a helyi kis- és egyéni vállalkozásokat segíti úgy, hogy a kamat egy részét az önkormányzat átvállalja.

A képviselők zárt ülésen döntöttek a díszpolgári és a Pro Urbe kitüntető címekről. Előbbit idén nem adnak, mivel erre a testület egyik tagja sem tett javaslatot. Pro Urbe elismerést a Zala Megyei Levéltár és a Zalaegerszegi Honvéd Klub kap. A Sport mecénása díjról is határoztak, melyet az FM Vas Kft-nek, a férfi teke klub névadó szponzorának ítéltek oda.

V.D./T.S.