keresés a weboldalon

Három kategóriában hirdettek győztest a Csarnok Kupán

Zalaegerszeg címer
Hírek

Három kategóriában hirdettek győztest a Csarnok Kupán

2019 január 17 - csütörtök
Csütörtök déltől, szombat estig 34 csapat, három kategóriában küzdött a Csarnok Kupáért. Az öregfiúk 1 (45+) kategóriában 10 csapat, kettő csoportban játszott.

A torna gyászszünettel kezdődött, mivel a Körmendiek egyik meghatározó játékosa, Buti Tibor, a kupa előtt egy nappal, tragikus hirtelenséggel elhunyt. A vasiak társuk emlékének is játszva veretlenül nyerték meg a csoportjukat és lendületük a döntőig kitartott. A második helyet a csoportban a Vorhota LSC, a harmadikat a Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt. szerezte meg, míg a negyediket a Lenti gyűjtötte be. A másik csoportban kiemelkedett az egykori ZTE játékosokkal megerősített Ostrom Gumiszervíz csapata, akik ontották a gólokat. Mellettük a Siófoki Bányász SE csapata menetelt egyenletesen a továbbjutás felé. A harmadik helyen a Winchester United, míg a negyediken a Berúgókar FC csapata jutott az egyenes kieséses szakaszba. A döntő másik résztvevője, a Körmendiek mellett az Ostrom Gumiszevíz lett. A csalódottak csatáját, a bronzmérkőzést a Golden Gate 3-1-re nyerte a Vorhota ellen, míg a döntőben magabiztos játékkal 2-0-ra nyert az Ostrom Gumiszervíz, akik ezzel sorozatban harmadik alkalommal hódították el az első helyet, ami annyit jelent, hogy a vándorserleget végleg hazavihették.

Végeredmény: 1. Ostrom Gumiszervíz, 2. Öregedett Körmendiek, 3. Golden Gate Global Pénzügyi Tanácsadó Zrt., 4. Vorhota LSC

A legjobb kapusnak Lepár Attilát (Ostrom) választották, aki mindössze egy gólt kapott a hét mérkőzésen. A legjobb mezőnyjátékos címet Ekler József (Körmend) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet 11 góllal Molnár Attila (Ostrom) szerezte meg.

A második napon az öregfiúk 1 (34+) kategóriában, nyolc csapat kezdte meg a küzdelmet. A szervezők nem bontották csoportokra a csapatokat, hanem körmérkőzéses rendszerben bonyolították le a tornát.  Pár forduló után kirajzolódtak az erőviszonyok. Az Ildikó Méterárú csapata kiemelkedett a mezőnyből és mindössze egy  döntetlennel és hat győzelemmel veretlenül nyerte meg a tornát. A Viola Illatszer sokáig úgy tűnt esélyes lehet a dobogó valamelyik fokára, de a végére elfáradtak így a negyedikek lettek. Mellettük a Fratelli Pizzéria Szombathely és a MU-Vill Nagykanizsa vívott külön csatát és végül az utóbbi futott be a második helyre, míg a vasiak a harmadikok lettek. A torna legjobb kapusának a mindössze kettő gólt kapó Kónya Lászlót (Ildikó M.) választották. A legjobb mezőnyjátékos Lukács István ( Mu-Vill NK.) lett, míg a gólkirályi címet 6 találattal a körmendi Horváth Roland (Viola IL.) érdemelte ki.

A Csarnok Kupa harmadik napján a felnőtt kategóriájába 16 csapat nevezett és négy négyes csoportban küzdöttek a továbbjutó helyekért. Az „A „ jelűben, az NB III-as Andráshidára épülő Clean Medic és a Lentiből érkező Sasi Benz bizonyult a legjobbnak. A „B” csoportban a keszthelyi Lap-Land jutott tovább, míg másodikként a szentgyörgyvári Volvo Penta ment a negyeddöntőbe. A „C” csoportban a Göcsej Nyomda emelkedett ki és jutott tovább első helyen, míg meglepetésre, a nagyok árnyékában- Ostrom Gumiszervíz és Lucullus- a szintén Lentiből nevező Pázsit lett a második. A „D” kvartettben az Ildikó Méterárú és az Afrika Sun Team volt a sorrend. A negyeddöntőkben már a lelátók is megteltek és izgalmas csatákat láthattak a kilátogatók. A Clean Medic 2-2-es döntetlen után büntetőkel jutott az elődöntőbe az Afrika Sun Team ellen, míg a többi mérkőzésen a rendes játékidőben dűlőre jutottak a csapatok. A Göcsej Nyomda 2-1-re nyert a Volvo Penta ellen, a Lap-Land 5-0-ra kiütötte a Pázsit csapatát, míg az Ildikó Méterárút a Sasi Benz ütötte el a továbbjutástól, 3-1-es sikerével. Az elődöntőkben már nehezen bírtak egymással a felek és mindkét mérkőzésen büntetőpárbaj döntött. A Clean Medic gólnélküli mérkőzés után egyetlen sikeres büntetővel jutott a döntőbe a Göcsej Nyomdával szemben. A másik döntős a Lap-Land lett, miután 1-1-es döntetlen után pontosabban büntetőzött, mint a Sasi Benz. A bronzmérkőzésen újabb büntetőpárbaj következett a Göcsej Nyomda és a Sasi Benz között, ahol kilenc sikeres büntető után hibáztak a lentiek. A döntőben a Lap-Land magabiztos és eredményes játékkal győzte le 3-0-ra a tornát csere nélkül végigjátszó, a végére elfáradó Clean Medic csapatát.

Végeredmény: 1. Lap-Land, 2. Clean Medic, 3. Göcsej Nyomda, 4. Sasi Benz 

A torna legjobb kapusának a Tóth Zsoltot (Göcsej Nyomda) választották, a legjobb mezőnyjátékos Szegleti Gergely (Clean Medic) lett, míg a gólkirályi címet hét találattal Gergály Gyula (Lap-Land)  szerezte meg.

 

 

Tartalom megosztása: