Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Megújították (Videó)

• Publikálva: 2019.02.06. 13:11

Munkavacsorán látta vendégül az oroszországi Hanti-Manysi Autonóm Terület delegációját Zalaegerszeg városvezetése. A rendezvényen aláírták azt a szerződést, amely tovább erősíti a megyeszékhely és testvérvárosa, Szurgut szövetségét.

Megújították
A két település együttműködése éppen 20 évvel ezelőtt kezdődött - emlékeztetett Balaicz Zoltán. A polgármester köszönetet mondott Gyimesi Endrének és Yakov Chernak-nak, akik sokat tettek a kapcsolat életre hívásáért. Ez a mai napig több területen is szoros és aktív maradt.

Balaicz Zoltán - polgármester, Zalaegerszeg:

Szurgut idén júniusban ünnepli várossá nyilvánításának százhuszadik évfordulóját. Ebből az alkalomból Vadim Shuvalov polgármester meghívta zalaegerszegi partnereit, hogy vegyenek részt a programsorozaton. Egyúttal megköszönte az önkormányzatnak, hogy kiemelt figyelmet fordít az elesett katonahősök sírjainak gondozására.

Vadim Shuvalov - polgármester, Szurgut:

A polgármesterek ezután kézjegyükkel látták el azt a dokumentumot, amely megújítja a testvérvárosi együttműködést. A program később ajándékok átadásával, majd kötetlen beszélgetéssel zárult.

K.Zs./F.M.

Fotó: Seres Péter