Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

A víz világnapja (Videó)

• Publikálva: 2019.03.22. 12:42

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját. Ebből az alkalomból, immár tizenhetedszer tartott nyílt napot, és hirdetett rajzpályázatot a Zalavíz Zrt. Céljuk, hogy minél szélesebb körben megismertessék tevékenységüket az óvodásokkal és az iskolásokkal.

A víz világnapja

Csabai Attila és munkatársa a minőségellenőrzést mutatta be játékos formában az óvodásoknak. A szennyvízcsatorna-csövekből pedig különböző plüss állatokat menekítettek ki.

Takács István a víz útját szakaszoló tolózár elforgatásához szintén kapott segítséget. A világnapot 1993 óta minden évben megrendezik. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a tiszta víz fontosságára. Ezt minél fiatalabb korban el kell kezdeni – mondta Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A nyílt nappal egy időben eredményhirdetést tartottak. „Vizet mindenkinek!” címmel megrendezték ugyanis a hagyományos rajzversenyt. Krupa Boglárka alkotása az alsósok között kiemelkedett.

Idén több, mint 90 pályamű érkezett a megye iskoláiból. A zsűrinek most is, mint minden évben nehéz dolga volt. Három korcsoportban – óvodásokat, alsósokat valamint felsősöket is díjaztak.

Gy.A./I.G.

Fotó: Seres Péter