keresés a weboldalon

Sajtófotókiállítás

Zalaegerszeg címer
Hírek

Sajtófotókiállítás

2014 április 04 - péntek
Idén ismét megcsodálhattuk az iskolánkban a Sajtófotókiállítás képeit. Már elképzelhetetlen, hogy a márciusi ünnepségsorozatból kimaradjanak ezek a képek. Jó volt újra végigsétálni a folyosón és rácsodálkozni a tavalyi év eseményeire.

A hely szűkössége miatt nem kerül át ide minden kép, ami a színházban kiállításra került, de mivel járunk az ifjúsági előadás darabjaira, így ott a helyszínen már megtekinthettük korábban a teljes anyagot.

A kiállítók közül eljött a megnyitóra Seres Péter, Katona Tibor és Pezzetta Umberto, akiket egy kicsit faggattunk a munkájukról és a kiállításról.

–    Idén meddig lehetett megtekinteni a kiállítást a színházban?

–    Január 24-én volt a megnyitó, ahol szép számmal gyűltek össze az érdeklődők. Közel egy hónapig lehetett megtekinteni. Sok pozitív visszajelzést kaptunk.

–    Milyen visszajelzések voltak ezek?

–    Sokan mondták azt, hogy az idei képek jobban tetszettek nekik, de természetesen olyan is akadt, aki a tavalyi mellett állt ki.

–    Ugyanazok voltak a kiállítók?

–    Igen, idén is öt fotós – Katona Tibor, Ohr Tibor, Pezzetta Umberto, Seres Péter és Varga György -, képeit láthatta a közönség.

–    Van kedvenc képük?

–    Igen, a legjobban a kisgyerekes képeket szeretjük.

–    A színházban láttuk, hogy voltak korhatáros képek is. Ezeket miért kellett letakarni?

–    Ezek a képek egy baleset helyszínén készültek, mégpedig azután, hogy az autó elütött egy őzet. Ez is hozzátartozik a sajtófotóhoz, mégpedig az, hogy ilyen eseményeket is megörökítünk. Viszont senkit nem akartunk megbántani, így aki nem akarta, az nem nézte meg. Le volt takarva, és csak az emelte fel a fedőlapot, aki felkészült a látványra.

–    Folytatódik jövőre is a sorozat?

–    Igen, természetesen ismét meg fogjuk szervezni, csak egy kicsit más formában. Minden évben történik valami újítás, nem lesz ez másképp jövőre sem. Sok szeretettel várunk benneteket is ismét!

–  Köszönjük szépen, és örülünk, hogy elbeszélgethettünk.

Golubics Kamilla, Gulás Rebeka 5.a
Belvárosi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola,
Petőfi Sándor Székhelyiskola

Tartalom megosztása: