Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

2018.03.17. 10:00 – 16:00

Gyümölcsoltó Boldogasszony Napja

• Publikálva: 2018.01.29. 10:17

A megszokott időben és helyszínen, vidám társasággal, jó hangulattal és sok finomsággal várnak mindenkit a Gyümölcsoltó Boldogasszony napja alkalmából oltási bemutatóval egybekötött kertészeti nyílt napon.
Március 17-én szombaton 10.00 órától egészen 16.00 óráig kínálnak kicsiknek és nagyoknak tartalmas és szórakoztató időtöltést a Göcseji Falumúzeumban. 

Sok szervezőmunkának köszönhetően Zalaegerszegre érkezik Dr. Bálint György kertészmérnök vagy ahogy a legtöbben ismerik, Bálint Gazda, hogy „Általános kertészeti munkák, hagyományos művelési módokkal” témában előadást tartson Önöknek. A sok hasznos tanács után kérdezhetnek is a szakembertől, de könyveinek dedikálására is lehetőség van.
Az idei rendezvény főszereplője: a körte. Nekünk zalaiaknak fontos ez a gyümölcs, hiszen sokunknak ez az egyik kedvenc gyümölcse és a Hungarikum Göcseji Körtepálinka alapanyaga. Ennek kapcsán pálinkakóstolási és vásárlási lehetőséget biztosítanak a rendezvény látogatói számára.

Programok a kertészeti nyílt napon:

10.00 – 15:30 „Oltástanítás”:
• eszközök szerszámok helyes kezelése: kés, olló, helyes használata, élezése
• kézben oltás alanyra, hozott vesszőkkel
• oltás bemutatása a Skanzen területén lévő fákon
11.30 – 12.15 Szakmai előadás: Dr. Bálint György (Bálint Gazda) Prima Primissima díjas kertészmérnök - "Tavaszi munkák a kertben, hagyományos művelési módokkal"
Kísérőprogramok:
- Mezőgazdasági eszközbemutató: rég elfeledett kertészeti eszközök újraélesztése
- Körtepálinka kóstolási lehetőség a Csödei lepárló kunyhónál
- „50 körte” táblákon. A Göcseji Falumúzeum 50-ik évfordulója alkalmából kiválasztottak 50-féle körtét, melyekről tájékoztató táblákat helyeztek el a Falumúzeum területén, a Csödei lepárló kunyhónál
- Magbörze: zöldség, gyümölcs, gyógy-, fűszer-, dísznövény és gabonafajok cseréjére, ahol lehetőséget biztosítanak régi és tájfajták szaporító anyagainak beszerzésére
- Gyógynövények – gyógyteák: workshop és szaktanácsadás
- Mesekuckó a délutáni órákban a Foglalkoztatóban
- Mézvásár
- Büfé

Belépők:

sétálójegy: 350 Ft
kedvezményes jegy: 200 Ft
családi jegy: 800 Ft

Sok szeretettel várják Önöket, családtagjaikat és barátaikat március 17-én a Göcseji Falumúzeumban!

További információ:

gocsejiskanzen.hu

https://www.facebook.com/events/339582186528690/