Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Összevonták a két osztályt

• Publikálva: 2004.08.20. 19:28

Az elmúlt hétvégén megkezdődött a pontvadászat a zalaegerszegi városkörnyéki labdarúgó-bajnokságban is. A létszám csökkent, amiről nem a ZVKLSZ vezetése tehet.

Indul a bajnokság

- Hiába hiszi a megyei szövetség, hogy jó döntést hozott, az érintett csapatok és városi szövetségek többsége nem helyeselte a létszámemelést - hangoztatta Nagy József László, a Zalaegerszegi Városi Labdarúgó-szövetség főtitkára. - Minket nem az bánt, hogy kétcsoportos lett a megyei B osztály, és a mi bajnokságunkból vitték el a legtöbb csapatot, hanem hogy a megyei szövetség felrúgta a fair play szellemét. A bajnokság végén bejelenteni a változást - ez túllép a sportszerűség határain. A ZVKLSZ és gondolom más városi szövetség sem tudta pótolni a tőlük elment csapatokat. Az esélyegyenlőséget sem biztosították a csapatok számára. Mivel, ha a megye időben jelenti be az emelését, azon csapatok, amelyek a fiatalítást választották - mert nem volt esélyük a feljavításra -, másképp döntenek.
- Hányan neveztek a bajnokságra?
- Harminckettő együttes nevezett, tavaly 36 csapat szerepelt nálunk. A létszámcsökkenés miatt a másod- és harmadosztályt össze kellett vonni. A harmadosztályra eredetileg nevezett együtteseknél nem szerepelt volna tartalékcsapat. A másodosztályban ilyenkor az ellenfelek együttesei szabadnaposak lesznek. Az első és másodosztályban is egyaránt 16-16 csapat indul. Milyen lesz a bajnokság színvonala? Erre menet közben kapjuk meg a választ.
- Tavaly a ZVKLSZ útjára indított egy sportszerűségi versenyt, ez idén folytatódik?
- Természetesen. Egy kis apró módosítással. Az MLSZ döntése alapján az induló bajnokságban fizetni kell a csapatoknak a piros és sárga lapokért. A csapatok értékelésénél mi is figyelembe vesszük a színes lapok "gyűjtését", ez mínusz pontokat jelent az együtteseknek. Remélem, ez további visszatartó erő lesz, hiszen már tavaly csökkent a fegyelmi ügyek száma. Érdemes a csapatoknak és a játékvezetőknek is sportszerűnek lenni, mert jutalmazzuk őket a bajnokság végén.
- Mely csapatok lehetnek a favoritok az egerszegi városkörnyéki bajnokságban?
- Nem ismerjük az átigazolásokat, mivel ezt a megye bonyolítja, így roppant nehéz tippelni. Ha nem volt mozgás a keretben, akkor Zalacséb és Kávás szerepelhet jól az első osztályban. A másodosztályra nem tippelnék, mert minden bajnokságban akadnak meglepetést okozó együttesek is.