keresés a weboldalon

Megtalálod a jövőd

Zalaegerszeg, a város, ahol mindenki megtalálja a jövőjét

Megtalálod az üzleti lehetőséget

Zalaegerszeg folyamatosan erősödő és bővülő gazdasági környezete jövőbe mutató lehetőségeket kínál

Megtalálod az élményt

Ha Zalaegerszegre látogatsz, te is átélheted azokat az élményeket, amiket az itt élők minden nap

KEDVES ZALAEGERSZEGIEK!
KEDVES LÁTOGATÓK!

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestereként nagy tisztelettel és sok szeretettel köszöntöm Önöket a város új köntösbe öltöztetett honlapján!

Zalaegerszeg nagy történelmi múltra tekint vissza, a veszprémi püspök 1247-ben adott ki rendelkező oklevelet a zalaegerszegi Mária Magdolna kápolna jövedelmeinek elosztásáról.
Ez az első ismert okirat, amelyben városunk neve szerepel, igaz, még „Egurscug” formában.
Mi, zalaegerszegiek, őrizzük hagyományainkat, számon tartjuk történelmünk jelentős fordulatait.
Tiszteljük eleinket és hiszünk az összefogás erejében, mely nélkülözhetetlen a fennmaradáshoz, a haladáshoz, hiszen célunk, hogy a zalai megyeszékhely ne csak a múlt, hanem a jelen és a jövő városa is legyen!
Büszke vagyok rá, hogy a város közössége újra és újra megtisztelt a bizalmával, és polgármestere lehetek ennek a nagyszerű közösségnek!
A szülővárosomért végzett szolgálatot igazi hivatásnak tekintem!

Bízom benne, hogy honlapunk segítségével ki-ki bepillanthat a kulisszák mögé, és ízelítőt kap abból, miért is olyan nagyszerű város Zalaegerszeg, miért érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk.
Hivatalos Facebook-oldalunkon a hétköznapok tudnivalóiról is időben értesülhet mindenki.
Azt remélem, mind az ügyintézést, mind a tájékozódást segíti az oldal.

Kellemes kikapcsolódást, hasznos időtöltést kívánok minden érdeklődőnek a honlapon, és természetesen Zalaegerszegen is!

Balaicz Zoltán
polgármester
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város

HÍREK

2024 március 26 - kedd

Látogatás a Kikimix Kft.-nél

Meglátogatta a zalaegerszegi Kikimix Kft.-t Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A találkozón a cég vezetője bemutatta azokat a ... bővebben
2024 március 22 - péntek

Elkészült a botfai kerékpárút

Hivatalosan is felavatták a botfai kerékpárutat. A déli iparterületet a városrésszel összekötő csaknem 1 km-es szakasz 223 millió ráfordítással készült. ... bővebben
2024 március 21 - csütörtök

Köszöntötték a díjazottakat

Állami kitüntetéseket és művészeti díjakat adott át március 15. alkalmából a Pesti Vigadóban Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter. A kitüntetettek között több zalai is van, akiket Balaicz Zoltán és Vigh László délután köszöntött.
bővebben
2024 március 21 - csütörtök

Zeginfó

Megtartotta aktuális közgyűlését Zalaegerszeg önkormányzata, ahol 27 napirendi pontot tárgyaltak. Módosították egyebek mellett a településképi rendeletet, határoztak a szociális szolgáltatások díjáról, illetve településfejlesztéssel kapcsolatos döntéseket hoztak.
bővebben
2024 március 20 - szerda

Értékadó Lélekhangok

Új sorozat kezdődött a Deák könyvtárban. Az „Értékadó Lélekhangok”-ban a város meghatározó személyiségeit látják vendégül. Szakál Eszter könyvtáros elsőként Balaicz Zoltán polgármestert kérdezte pályájáról, a könyvekhez és az olvasáshoz való viszonyáról.
bővebben