Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Indul a szociális városrehabilitáció (Videó)

• Publikálva: 2014.07.02. 20:46 • Címke: belváros rehabilitáció

Közel 435 millió forintos uniós támogatásból valósul meg a szociális város-rehabilitációs projekt. A beruházás során megújul többek között a Kossuth Lajos utca és a Kosztolányi út közötti tömbbelső, a Nyugdíjas Otthonház és a Szociális Klub is. A fejlesztések mellett számos kiegészítő, úgynevezett „soft” elemet szerveznek majd a projektbe bekapcsolódó civil szervezetek.

- A szociális városrehabilitáció eredeti célja az, hogy a környezet megújításával élhetőbbé váljon egy-egy terület – mondta Gyutai Csaba polgármester, majd hozzátette:


A tömbbelső rehabilitációja nem csak ésszerű térhasználatot eredményez, hanem a városi közlekedésben is fontos szerepet játszik majd. A Petőfi Sándor utca és a Kosztolányi út közötti szakasznak köszönhetően csökkenhet a Kossuth Lajos utca forgalma.

Indul a szociális városrehabilitáció

Doszpoth Attila alpolgármester szakmailag értékelte a projektet, nagy előnyeként a városi közlekedést, illetve a belváros tehermentesítését emelte ki.


A Petőfi Sándor utca és a Kosztolányi út közötti kétirányú forgalomnak köszönhetően reggelente nem lesz fennakadás az oktatási intézményekbe érkezők miatt.

A beruházással kapcsolatban Dékány Endre, a körzet önkormányzati képviselője a Petőfi-iskola, a belvárosi óvoda és a bölcsőde jobb megközelíthetőségét hangsúlyozta.


A szociális város-rehabilitációs projektnek köszönhetően megújul a Nyugdíjas Otthonház és a Szociális Klub is.

V.D./P.B.

Fotó: Seres Péter

Kapcsolódó videók

video
Ugrás a videó oldalára