Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

A Flavin hatása a betegekre

• Publikálva: 2004.08.31. 11:27

A flavonoidoknak az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében játszott szerepét az utóbbi évek tudományos kutatásai megkérdőjelezhetetlenné teszik. A vizsgálatok kimutatták a flavonoidok szívet és érrendszert védő, immunerősítő, daganatellenes, gyulladáscsökkentő, allergiaellenes és májregeneráló hatását. Az első flavonoidot Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas professzor fedezte fel és P-vitaminnak nevezte el. Azóta 4000 fajta flavonoidot ismerünk, melyből 300-at tudtak izolálni. Az elmúlt húsz évben felerősödött a flavonoidok kutatása. Több ezer orvos, gyógyszerész és kutató igazolta élettani hatásukat.

Gyümölcsöző egészség

Szabó László a Flavin 7 elnevezésű, gyümölcsökből kivont flavonoid- koncentrátum révén vált ismertté. A Flavin 7 élelmiszernek minősülő természetes ásványi anyag és vitaminforrás. Hatását több területen igazolták. 
Az elmúlt héten fórum keretében tartottak ismertetőt a termékről, s általában az antioxidánsokról, a szabadgyökfogó készítmények hatásairól Zalaegerszegen. A tájékoztató idejére zsúfolásig megtelt a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem. 
- A 70-es években nagyon érdekelt a kémia, ám az élet más pályára kényszerített. Édesapám betegsége vezetett később vissza a természetben található anyagok hasznosítási lehetőségeinek kutatásához - emlékszik vissza a Flavin 7 kifejlesztője. - Három szívinfarktus után leállt az édesapám vérképző szerve, csak úgy tudott életben maradni, hogy évente négy alkalommal 3 és fél liter vért kapott. Emellett marokszámra szedte a különböző gyógyszereket. Ekkor határoztam el, hogy megpróbálok segíteni rajta saját kis főzeteim révén, melyek nem voltak mások, mint teák és gyümölcskivonatok. Elsősorban azokat a természetben megtalálható anyagokat kerestem, amelyek a szívre, az érrendszerre és a vérképzésre hatnak. Ezekből készítettem különféle kivonatokat. 
Három-négy év múlva már szemmel látható volt a javulás. A flavin fogyasztásának hatására teljesen megszűnt édesapám szív- és érrendszeri problémája, vérképző szerve meggyógyult. Jelenleg 65 éves, s ha szükséges, hajnaltól késő estig dolgozik. Ez adta az útmutatást a további lépésekhez. Saját kísérleteimet műszeres vizsgálatok követték, s elkészült a Flavin 7. 
Nem másból, mint gyümölcsökből és növényekből, azok speciális kivonatából áll a készítmény. Fontos jellemzője, hogy összflavonoid és resveratrol tartalma, valamint antioxidáns és szabadgyökbefogó hatása rendkívül jó. Mindezek mellett csökkenteni képes a rákkeltő anyagok hatását. 
Dr. Erdős Sándor tapasztalatai igazolják a Szabó László által elmondottakat. Az onkológus főorvos rosszindulatú daganatos betegeknél figyelte meg a Flavin 7 hatását. 
- Többnyire emlő- és gyomorrákos betegeknél figyeltem meg a készítmény hatását. Öt hónapos szedést követően az emlőrák lényegesen megkisebbedett, egy évvel későbbre pedig felére zsugorodott a három centiméteres daganat. Ugyanakkor a hónalji áttét, amely jókora zöld diónyi egyenetlen képlet volt, két-három milliméteresre csökkent - említ néhány kedvező tapasztalatot megfigyeléseiből dr. Erdős Sándor. - Érdekes az is, hogy azok, akik rendszeresen szedték a Flavin 7-et, könnyebben vészelték át a kemoterápia mellékhatásait. Csökkentek hányási, hasmenési tüneteik, mellyel egy időben javult az életminőségük.
Mindezek mellett a megelőzésben is óriási szerepe van a flavonoidoknak. Meggyőződésem, hogy amennyiben a hivatalos orvoslás, valamint az egészségügyi minisztérium is támogatná a Flavin 7 alkalmazását, lényegesen kevesebb rosszindulatú daganatban, valamint szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő páciens halna meg. 
Prof. dr. Dinya Zoltán osztja az onkológus főorvos véleményét. Ô a pszichiátriában vizsgálta a flavonoidok hatását.
- Időskori kórképekben, illetve az érelmeszesedésen alapuló leépülési folyamatok esetében alkalmazhatók hatékonyan a flavonoidok. Hatékonyságukat számos publikáció támasztja alá, emellett saját klinikai tapasztalataink is jótékony hatásukat igazolják - tájékoztatott dr. Dinya Zoltán. - Mindezek ellenére jómagam a megelőzésre helyezném a fő hangsúlyt. Folyamatos szedés esetén késleltethetők bizonyos káros folyamatok.