Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Portálja Választások

Hulladéksors (Videó)

• Publikálva: 2018.02.02. 13:22

3 és fél milliárd forintos hulladékipari fejlesztés kezdődik hamarosan Észak-Zalában - jelentették be csütörtökön a megye vezetői Zalaegerszegen. A projekt - egyebek mellett - infrastrukturális beruházásokat és járműpark modernizálást tartalmaz.

Hulladéksors

A főbb hulladékkezelő centrumokat érintő beruházások csaknem 200 településre lesznek pozitív hatással - hangzott el a sajtótájékoztatón. Cél, hogy egyszerűbbé és hatékonyabbá váljon a szemét feldolgozása és újrahasznosítása.

Bali József - elnök-vezérigazgató, ZALAISPA Zrt.:

Zalában az elmúlt időszakban több meghatározó fejlesztés indult - emlékeztetett Pál Attila. A megyei közgyűlés elnöke szerint a mostani program legnagyobb haszonélvezője a lakosság lesz.

dr. Pál Attila - elnök, Zala Megyei Közgyűlés:

Jó hír a fogyasztók számára, hogy a szolgáltatáshoz kapcsolódó díjtételek továbbra sem emelkednek. Ez egybevág a kormányzati törekvésekkel.

Vigh László - a térség országgyűlési képviselője:

A tervek szerint Zalaegerszegen feldolgozó, Hévízen - a turisztikai igényekhez igazodva - hulladékudvar épül. Keszthelyen és Lentiben a depókat modernizálják majd, Zalabérben pedig egy feldolgozót alakítanak ki.

K.Zs./T.S.

Fotó: Seres Péter